#WiskundePlantyn

Wiskundewandeling in Leuven

Wil je Leuven eens op een andere wijze beleven? Heb je zin in een uitdaging?
Ben je een wiskundeliefhebber en ouder dan 15 jaar?
Dan is de wiskundewandeling is echt iets voor jou!

De wiskundewandeling start aan het station in Leuven en stopt aan de Stadsschouwburg. Een parcours van ongeveer vier kilometer leidt je langs de mooiste plekjes van Leuven. Op verschillende plaatsen krijg je een eenvoudige wiskundige vraag, vaak met een korte historische uitleg over één van de vele bezienswaardigheden waarvan de stad krioelt.
Bij elke vraag horen vier antwoordmogelijkheden waarvan er uiteraard slechts één correct is. Bovendien houd je best ook de extra vragen van de rode draad in het oog.

De vragen zijn echte pareltjes! Zij werden opgesteld door de laatstejaars leerlingen van de pool wiskunde van het Koninklijk Atheneum² Ring Leuven, onder leiding van hun leerkracht Ingrid Verlinden en met steun van collega’s binnen en buiten de vakgroep wiskunde en van de directrice Catherine Vanaise, zelf ook een wiskundige.

Aan de balie van de dienst Toerisme van Leuven kan je tijdens de kantooruren een boekje met alle opgaven en het bijhorend antwoordblad afhalen. Ook de correcte antwoorden kan je daar, na de wandeling, ontvangen via het oplossingsformulier met de modeloplossing.

Wie op andere momenten over de vragen wil beschikken, kan de opgaven via de website van de school downloaden. Ook voor de modeloplossing kan je daar terecht!

Zin in een voorsmaakje? Hier vind je alvast twee voorbeelden.

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel
(bekijk de commentaren)