#WiskundePlantyn

Win de eerste 3D-pen ter wereld!

Deze revolutionaire 3D-printer is een megasucces in de Verenigde Staten om de simpele reden dat u vanaf nu gewoon in 3D kan tekenen. Hiermee opent er zich letterlijk een geheel nieuwe, innovatieve, creatieve en leuke wereld in 3D.

Eenvoudiger kan het niet:
1. sluit de 3Doodler aan op het stopcontact
2. laad de 3Doodler met de gewenste filamenten (de plastiek 3D-inkt)
3. kies ABS of PLA (afhankelijk van wat u precies wilt maken)
4. begin te tekenen

Hoe werkt de 3Doodler?

Als u met de 3Doodler tekent, dan komt er verhitte plastiek uit de pen die razendsnel afkoelt en een stevige stabiele structuur vormt. Hierdoor kan u op een simpele manier een oneindig aantal vormen en voorwerpen maken. Ga voor duidelijke instructievideo's en inspiratie naar volgende URL: http://the3doodler.com/videos/

Wat zit er allemaal in de doos die u kan winnen?

  • 1 3Doodler
  • 25 ABS filamenten
  • 25 PLA filamenten

Lees hier alles over de wedstrijd. De winnende leerling en zijn of haar wiskundeleerkracht winnen elk een 3Doodler!

ABS of PLA voor uw 3D-pen?
ABS dient voornamelijk om te tekenen.
In feite hoeft u gewoon de ABS aan te brengen op voorgeprinte modellen, deze los te maken van het papier, de verschillende delen met mekaar te verbinden en uw 3D-kunstwerk is klaar!
ABS heeft de eigenschap om quasi onmiddellijk af te koelen. Hierdoor is het perfect geschikt om onmiddellijk in de lucht te gaan tekenen.

PLA van zijn kant is zeer geschikt om duurzaam te tekenen op verschillende materialen, zoals papier, metaal en glas. PLA heeft immers sterke adhesieve eigenschappen.

BELANGRIJK: de punt van de 3Doodler wordt gloeiend heet om de filamenten vloeibaar te maken. Dit is dus geen speelgoed voor kinderen. Oudere kinderen (vanaf 12 jaar) oefenen best eerst onder toezicht van volwassenen.

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel
(bekijk de commentaren)