#WiskundePlantyn

Nieuwe galerij in Science Museum, Londen

Het Science Museum te Londen is onlangs aan een nieuw project begonnen. Ze willen het grootste wiskundemuseum ter wereld maken. Dit zal gefinancierd worden door een gift van een manager van een hedgefonds, die een bedrag van 5 000000£ (ongeveer € 6 400 000) doneerde, wat meteen de grootste private gift ooit is voor het museum.

De architect die de galerij zal ontwerpen, Zaha Hadid, ontwierp eerder al het Aquatic Centre voor de Olympische Spelen in Londen. Zij zette al enkele impressies van haar design online. In het midden van de zaal zal een vliegtuig van 12 meter breed opgehangen worden. Speciaal aan dit vliegtuig is dat het ontworpen werd voor een wedstrijd met als doel een vliegtuig te ontwerpen dat steil en langzaam kon opstijgen en landen zonder te schokken of blokkeren. Het werd in 1929 ontworpen door Handley Page, een bedrijf dat vliegtuigen bouwt en ontwerpt.

Deze nieuwe permanente galerij, die eind 2016 volledig af zal zijn, zal ‘s werelds meest gerenommeerde wiskundegalerij en gereedschappen en ideeën etaleren van wiskundigen gaande van de 17e eeuw tot nu. Alleen daarheen dus!

Meer weetjes?

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel
(bekijk de commentaren)