#WiskundePlantyn

Nieuw voor de overgang naar het hoger onderwijs! SOHO #WiskundePlantyn

De reeks SOHO #Wiskunde Plantyn is bedoeld om sterkere leerlingen te laten kennismaken met een stukje zuivere wiskunde op academisch niveau. Het eerste boek, Groepentheorie, is beschikbaar. 

Meer informatie? Bekijk nu de inhoudstafel en het voorwoord.

Bestel nu SOHO #WiskundePlantyn Groepentheorie voor slechts € 9,90.

                                  
 

SOHO #Wiskunde Plantyn

Elk boekje in de reeks SOHO #Wiskunde Plantyn behandelt een wiskundig onderwerp

  •  dat aansluit bij de vooropleiding van een leerling uit het secundair onderwijs (SO) in een wiskundig sterke richting
  • in de stijl van wiskundecursussen in het hoger onderwijs (HO)

Naast het aanreiken van wiskundige kennis, wil elk boekje vooral een kennismaking bieden met een academische manier van wiskunde doen. Dat maakt de overgang naar het hoger onderwijs minder zwaar.

De samenwerking tussen academische wiskundigen en leerkrachten zorgt voor kant-en-klare teksten, die in de klas of voor zelfstudie kunnen gebruikt worden. Sommige boekjes vertrekken vanuit toepassingen, sommige vanuit de axioma’s, maar steeds wordt de theorie nauwgezet opgebouwd, met aandacht voor exactheid en bewijstechniek.

Groepentheorie

Het onderwerp ‘Groepentheorie’ is bij uitstek geschikt om leerlingen die hun secundaire vorming bijna achter de rug hebben te laten kennismaken met een stukje zuivere wiskunde op academisch niveau.

Na het aanbrengen van enkele essentiële nieuwe begrippen, worden groepen axiomatisch ingevoerd en door middel van talrijke contexten geïllustreerd.
Vervolgens wordt de lezer meegenomen in een steeds rijker abstract begrippenkader, dat tot doel heeft de stelling van Lagrange te bewijzen, een hoogtepunt van de elementaire groepentheorie.
Het sluitstuk van dit boekje is de ontwikkeling van een priemtest, een belangrijke toepassing
binnen de cryptografie, die steunt op de stelling van Lagrange.

De theoretische opbouw, van het abstracte naar het concrete, zal voor veel leerlingen een nieuwe en uitdagende ervaring zijn. Een doordachte, stapsgewijze opbouw en talrijke opdrachten zorgen voor een aangepaste leeromgeving.

Volgende titels

De onderwerpen van de volgende titels in de reeks zijn Lineaire algebra I en Lineaire algebra II. En niet 'Van eigenwaarde tot vectorruimte' zoals elders al werd aangekondigd.

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel
(bekijk de commentaren)