#WiskundePlantyn

Wiskunde op de boekenbeurs

In de maand november is het weer boekenbeurs. Altijd leuk om even rond te dwalen en leuk leesmateriaal in te slagen voor het koude najaar.

Naast de talrijke thrillers en romans (om nog maar te zwijgen over de vele kookboeken die elk jaar in populariteit lijken te stijgen), zijn er natuurlijk ook boeken over wiskunde te vinden: voor jong en oud, voor beginners of deskundigen. Niet enkel leerboeken die je kinderen helpen met tellen of basisbewerkingen aanleren, maar ook wiskundeboeken met een andere invalshoek. Zo vind je er dit jaar bijvoorbeeld het boek "Mathematicians and their Gods".

Mathematicians and their Gods
Zoals de titel je doet vermoeden handelt het boek over de link én vete tussen de twee grootheden. Beide hebben hun eigen redenen om op te eisen dat ze aan de basis van het heelal liggen; of is het God die de wiskunde gebruikte toen hij de aarde schiep?

Het boek bestaat uit 12 delen die allemaal onafhankelijk van elkaar te lezen zijn. Voor het gemak van de lezers zijn de delen wel chronologisch geordend. Zo begint het verhaal bij de Grieken, die meer dan andere beschavingen een bijna religieuze houding hadden ten opzichte van getallen en hun verhoudingen. Andere usual suspects van het boek zijn natuulijk Pythagoras en de vrijmetselaars. 

Uitgevrij: Oxford University Press
Auteurs: Snezana Lawrence & Mark McCartney

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel
(bekijk de commentaren)