#WiskundePlantyn

Vlaamse Wiskunde Olympiade viert dertigste verjaardag

Jaarlijks nemen meer dan 20 000 leerlingen in Vlaanderen deel aan de eerste ronde van de wiskundeolympiade. Ze worden uitgedaagd om niet-alledaagse wiskundevragen op te lossen.
Dit schooljaar vindt de dertigste editie van de Vlaamse Wiskunde Olympiade plaats. Ze maken er kennis met dertig originele vragen die ze binnen de drie uur dienen op te oplossen.

De Junior Wiskunde Olympiade (JWO) is er voor de tweede graad en de Vlaamse Wiskunde Olympiade (VWO) is bedoeld voor leerlingen uit de derde graad.

De eerste ronde van de wiskundeolympiade vond dit schooljaar plaats op woensdag 14 januari 2015 en dit in iedere deelnemende school. Na afloop van de eerste ronde worden de beste deelnemers uitgenodigd voor de tweede ronde die op 4 maart 2015 doorgaat.

In de tweede ronde lossen de leerlingen opnieuw dertig uitdagingen op, maar deze keer in een tijdsspanne van 2 uur. De moeilijkheidsgraad van de tweede ronde ligt iets hoger dan die van de eerste ronde. Na de tweede ronde worden de ongeveer 150 beste leerlingen uitgenodigd voor de nationale finale van de wiskundeolympiade.

De finale bestaat uit het beantwoorden van 4 open vragen. Alle finalisten zijn laureaat van de wiskundeolympiade en worden samen met hun ouders uitgenodigd op de plechtige proclamatie waar hun prijzenpakket persoonlijk wordt overhandigd.

 

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel
(bekijk de commentaren)