#WiskundePlantyn

Maak kennis met de winnaars van de eerste wiskie-uitdaging

Op 6 februari maakten we de winnaars van de eerste wiskie-uitdaging bekend. De wiskie (selfie met wiskunde) van Thibault de Dobbelaere verzamelde veruit de meeste stemmen. Zowel hij als zijn wiskundeleerkracht, mevrouw Vanlauwe, wonnen daarom een 3D-pen. Miguel van Cauwenbergh, onze uitgever wiskunde, zakte af naar het Sint-Jozefinstituut te Brugge om de prijzen te overhandigen. Daar kon hij meteen rekenen op een enthousiast onthaal en het verhaal van hun overwinning.

Een doordachte strategie

Mevrouw Vanlauwe en haar leerlingen hadden een doordachte strategie bedacht om de prijzen in de wacht te slepen. Die strategie deden ze maar al te graag voor ons uit de doeken. Ze hadden zich bewust maar met één klas ingeschreven voor de wedstrijd. Zo konden de andere klassen allemaal op de deelnemende klas stemmen, wat hun slaagkans aanzienlijk verhoogde. Kansrekenen bij het winnen van een wiskundewedstrijd is iets dat we alleen maar kunnen toejuichen!

Vervolgens mobiliseerden ze zowat de hele school om stemmen te ronselen. Ze hadden het lessenrooster van de andere klassen grondig geanalyseerd om erachter te komen wanneer leerlingen de mogelijkheid hadden om te stemmen. Wanneer een klas dan les had in een ICT-lokaal, gingen ze de leerlingen aanmoedigen om hun stem uit te brengen. Duidelijk een efficiënte strategie, ze kunnen zich nu immers de trotste eigenaars van een 3D-pen noemen.

De overwinning was duidelijk het resultaat van een gezamenlijke inspanning van de hele school. Daarom besloten Thibault en mevrouw Vanlauwe hun prijs te delen. De 3D-pennen kunnen ongetwijfeld een mooie aanvulling zijn voor de lessen wiskunde. We kijken alvast uit naar hun eerste creaties!


Ondertussen is de tweede wiskie-uitdaging ook van start gegaan. Deze keer kan u een 3D-klasfoto winnen! Meer informatie over de wedstrijd vindt u hier.

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel
(bekijk de commentaren)