#WiskundePlantyn

Leerlingen Koninklijk Atheneum Halle enthousiast over hun uitstap naar Materialise

Op 26 februari lanceerde #WiskundePlantyn het tweede luik van de wiskie-wedstrijd. Deze wedstrijd hield in dat leerlingen een wiskundige selfie moesten insturen, samen met de leerlingen van de klas en de wiskundeleerkracht. De wedstrijd liep af op 14 maart, pi-dag dus. Daarom was het onderwerp van deze wiskie ook het getal ‘pi’, wat bij benadering voor de waarde 3,14 zorgt.

Plantyn kreeg heel wat originele inzendingen. Uit die 120 wiskie’s werden er 10 geselecteerd door de jury. Deze foto’s werden op Facebook gepost, waarna iedereen kon stemmen door de foto te liken. De wiskie met het hoogste aantal likes (maar liefst 2171) was die van de klas van meneer Bosmans in het Koninklijk Atheneum van Halle.

De winnaars mochten op bezoek gaan bij Materialise, een bedrijf dat aan 3D-printing doet. Daar kregen ze een rondleiding, werden ze ingescand en mochten zelf ook aan de slag. Ze ontwierpen een klasnaam en kregen die uitgeprint mee. Ook de 3D-versies van zichzelf die werden ingescand, worden hen nog bezorgd. De hele klas was heel enthousiast en verwonderd over hoe dit fascinerende proces in mekaar zit.

Het derde luik van de wedstrijd loopt momenteel nog tot 11 mei. Leerlingen die nog willen meedoen moeten een selfie maken waarin het getal ‘3’ centraal staat en waarop, naast zichzelf, nog twee andere klasgenoten te zien zijn. Door mee te doen kunnen ze een 3D-printer voor de school winnen. Voor meer informatie surf je naar www.wiskie.be.
 

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel
(bekijk de commentaren)