#WiskundePlantyn

Iotopia: winnaars Internet of Things wedstrijd

Om op zoek te gaan naar zinvolle toepassingen voor het Internet of Things lanceerde Iotopia een wedstrijd voor jongeren uit de 3de graad. Het doel: stap voor stap een sociaal, maatschappelijk en/of economisch relevant geconnecteerd product definiëren en uitwerken tot werkend prototype. U las er al meer over in dit blogartikel.
Leerlingen van het Joma Secundair uit Merksem kwamen als grote winnaar uit de bus.

Ruim 45 scholen verspreid over heel Vlaanderen hebben aan de eerste editie van Iotopia deelgenomen. Daarmee ontdekten 250 leerlingen stapsgewijs het Internet of Things (IoT). Uit alle inzendingen werden tien finalisten geselecteerd die tijdens de finale in Technopolis Mechelen hun project voorstelden.

Voor deze eerste editie werden maar liefst 117 projectvoorstellen ingediend waarmee de leerlingen met behulp van het internet of things het leven op school, thuis of in de stad aangenamer willen maken. 

Gezien het succes van deze eerste editie zijn de verschillende partners, waaronder Plantyn, alvast aan de slag gegaan met het voorbereiden van een tweede seizoen van Iotopia. We brengen u op de hoogte zodra uw leerlingen zich voor deze tweede editie kunnen registreren. 

Lees meer:

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel
(bekijk de commentaren)