#WiskundePlantyn

Een wereld zonder wiskunde? - Wedstrijd

Van video-games tot smartphone-apps, van weersvoorspellingen tot het zonne-stelsel, overal zit wel wat wiskunde verstopt. Hoe zou de wereld eruit zien zonder wiskunde, of zonder de ontdekkingen die niet mogelijk zouden zijn moest het vak niet bestaan of bestudeerd worden? Dat is de vraag die de British Society for the History of Mathematics (kortweg BSHM) stelt.

De organisatie is van mening dat, begrijpen waar wiskunde vandaan komt en weten wie belangrijke bijdragen deed in het vak, belangrijk is om te bevatten wat wiskunde is vandaag.

Wedstrijd

Samen met PLUS-magazine dagen ze daarom leerlingen (16 tot 19 jaar) uit om een artikel (maximum 1500 woorden) of een korte video of multimedia project (maximum 10 minuten) te maken. Dit mag gaan over een wiskundig concept of idee, een interessante, verrassende toepassing van wiskunde, of een belangrijke wiskundige. Ook het niveau is een vrije keuze, zolang ze maar werken rond de vraag "Een wereld zonder wiskunde?".

Aan deze wedstrijd hangen ook enkele geldprijzen vast. Deze zullen variëren naargelang de kwaliteit van het werk, en het aantal deelnemers. Deze moeten tegen ten laatste 24 maart 2016 hun proefwerkje inleveren.

Meer info vindt u hier.

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel
(bekijk de commentaren)