#WiskundePlantyn

WANTED: ervaringsdeskundigen Nederland - België

Anne-leen Franssen, studente leraar secundair onderwijs aan PXL-Education is op zoek naar Vlaamse wiskundeleraren die lesgeven in de eerste en tweede graad aan Nederlandse leerlingen die de oversteek maakten van het Nederlands naar het Vlaams secundair onderwijs.

De bachelorproef gaat over de inhoudelijke problemen die Vlaamse wiskundeleraren en/of Nederlandse leerlingen tijdens de wiskundelessen in de secundaire scholen binnen de grensgemeenten ervaren.

Concreet gezegd: ze is geïnteresseerd in de problemen die jij als leraar of jouw Nederlandse leerling ondervindt tijdens de lessen wiskunde. Omdat praktijkervaring haar belangrijkste bron van informatie is, is ze op zoek naar leraren die willen deelnemen aan haar onderzoek.

Door het invullen van deze korte vragenlijst, help je om de het onderzoek in de juiste richting te duwen.

Jouw bijdrage zal voornamelijk bestaan uit het invullen van vragenlijsten, het geven van interviews en het doorgeven van knelpunten die zich tijdens de lessen voordoen.

Het kan ook een interessante meerwaarde bieden als ze enkele lessen kan observeren. Als dank voor jullie medewerking krijgen jullie achteraf vrije toegang tot de bachelorproef.

Ben jij een wiskundeleerkracht in de eerste en/of de tweede graad en heb jij Nederlandse leerlingen in de klas tijdens de lessen wiskunde? Vul dan de vragenlijst in.  Jouw ervaring en input biedt alvast een grote meerwaarde voor het verloop van het onderzoek!

Je kan Anne-leen ook bereiken via anneleen.franssen@student.pxl.be of via +32 473 22 54 67.
 

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel
(bekijk de commentaren)